communities for recovery

austin, tx

1/6

To facilitate fundraising, Communities for Recovery asked us to create an architectural vision for a new recovery center. The core principle of the design is to create a mutually beneficial setting for both the children and their parent in recovery. The classrooms, playground, living units, and recovery programs focus in toward one another and at moments blur their boundaries. The covered exterior corridors that connect the women’s living units promote an individual sense of ownership, with space carved out to create an opportunity for individual expression around the entry to each unit. This, along with the breaking down of the scale of the building, helps to move the campus toward the personal rather than institutional.

© 2019 reach architects llc

  • Facebook B&W
  • Instagram B&W
  • Pinterest B&W
  • Twitter B&W
  • LinkedIn B&W